، تهران , (اخبار رسمی): بعد از 5 سال رکود در بخش مسکن، نخبگان و مسئولان به این نتیجه رسیدهاند که بازار مسکن در سال 98 به شرط حمایت از سازندگان رونق خواهد یافت. این جمعبندی در حالی است که نشانهای از سیاست جامع در رابطه با حمایت از سازندگان در بازار مشاهده نمیشود.
اینکه بازار مسکن در سال 98 چه سرنوشتی خواهد داشت تا حد زیادی منوط به سیاستهای حمایتی دولت از فعالان ساختوساز مسکن است. رکود بخش مسکن که در 5 سال اخیر بخشهای بالادستی و پایین دستی در اقتصاد کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده است، در صورت عدم ارائه راهکار مناسب در مقابل آن برای ششمین سال مداوم مهمان بازار مسکن خواهد بود.
هرچند که راهکارهای خروج از بحران رکود طی این سالها متفاوت بود و هر کدام با موانعی از سوی بازار مواجه شد، طی ماههای اخیر و پس از مدتها تغییر روش، مجموعه مسئولان و تصمیمگیران در دولت و مجلس به این نتیجه رسیدهاند که اولویت بازار مسکن در سال 98 حمایت و تقویت بخش ساختوساز است.
التهاب بازار مسکن در سال 98
به گزارش مجله دلتا به نقل از خانه ملت، حسن خسته بند با بیان اینکه بازار مسکن در سال 98 بار دیگر شاهد بروز تلاطمهای اقتصادی خواهد شد، گفت: برخی اعلام میکنند که قیمت بازار مسکن در سال آینده روندی رو به کاهش خواهد داشت، اما به نظر من این مسئله محقق نمیشود زیرا کاهش قیمتها در بازار مسکن تحت تأثیر عواملی و شاخصهایی بوده که امروز عملیاتی نشده است.
نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی افزود: بهطور قطع تا زمانی که نقدینگی و سرمایه کشور به سمت بخش ساخت مسکن هدایت نشود، نباید انتظار داشت گرانیها در بازار مسکن کاهش یابد.
وی گفت: در شرایط کنونی روز به روز شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی هستیم، البته بخش عمدهای از تجهیزات ساختمانی ارتباطی با افزایش قیمت ارز ندارند، اما برخی از فعالان این بخش سوء استفاده کرده و متناسب با افزایش نرخ ارز، قیمت این تجهیزات را بالا بردهاند.
نیاز سالانه به 800 هزار خانه
خسته بند با اعلام اینکه سالانه حدود ۸۰۰ هزار زوج جوان به مسکن جدید نیاز دارند گفت: برای تثبیت وضع موجود بازار مسکن به ساخت ۸۰۰ هزار و برای بهبود وضعیت به ساخت یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن نیاز داریم.
این نماینده مردم در مجلس تصریح کرد: برخی انتظار دارند که با وجود نبود ساخت و ساز در کشور قیمت مسکن کاهش یابد؛ اما مسئله عرضه و قیمت، دو کفه یک ترازو هستند؛ از این رو به هر میزانی که عرضه مسکن در کشور افزایش یابد، قیمت ملک نیز کاهش مییابد.
کاهش 30 در صدی تولید و افزایش قیمت
اظهار نظر این نماینده مجلس در حالی صورت گرفته است که مطابق آمار تولید مسکن در کشور یک سوم تقاضا است. در شرایطی که از بهار امسال بازار مسکن آماده ورود به دوران پیش رونق بود تصمیمگیری برای ساختوساز از سوی سازندگان به تعویق افتاد.
علیرغم اینکه تعداد پروانههای ساختمانی صادر شده طی بهار امسال در شهر تهران 27 درصد افزایش داشته، تعداد واحدهای ساخته شده یا در حال ساخت 9 درصد کمتر شده است.
شرایط حاکم بر بازار نشان میدهد، آنچه مانع رونق ساختوساز در کشور شده عدم حمایت قابل توجه از انبوهسازان است. از این رو دولت باید با برنامهریزی دقیق و ارائه مشوقهایی نظیر زمین رایگان و تسهیلات ارزان قمیت انبوه سازان بازار مسکن را در مسیر ساختوساز حمایت کند.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخبارمسکن میتوانند به مجله دلتا مراجعه کنند.
### پایان خبر رسمی