اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395051173855735

جمعی از استادان علوم کشور خواستار شدند

عدم اجرای لایحه استراحت جنگل ها

کد: 1395051173855735

https://goo.gl/ckcLCO

، تهران , (اخبار رسمی): 58 استاد علوم جنگل دانشگاه های کشور، خواستار عدم اجرای لایحه استراحت جنگل ها از سوی سازمان حفاظت محیط زیست شدند و تاکید کردند:‌ تنها آسیب و تخریب بیشتر جنگل‌ها را به دنبال خواهد داشت.

عدم اجرای لایحه استراحت جنگل ها

به گزارش اخبار رسمی به نقل از سازمان حفاظت محیط  زیست ، در بخشی از این نامه سرگشاده آمده است:‌ جنگلداری، علم مدیریت جنگل است و سابقه‌ای طولانی در دنیا دارد؛ حدود نیم‌قرن نیز از ایجاد این رشته در کشور ما می‌گذرد. بدیهی است چگونگی مدیریت جنگل‌ها و برخورداری از خدمات چندگانه این موهبت الهی، باید توسط استادان و متخصصان دانش جنگلداری و البته با عنایت به جنبه‌های محیط‌ زیستی و توان اکولوژیکی آن‌ها تعیین شود. اعمال مدیریت پایدار در جنگل‌ها، تنها از طریق تهیه و اجرای طرح‌های مبتنی بر دانش جنگلداری میسر است.

در این نامه بااشاره به تصمیم سازمان حفاظت محیط‌زیست برای توقف بهره‌برداری از جنگل‌های شمال کشور آمده است:‌ این موضوع در حالی پیشنهاد می‌شود که جنگل‌های تحت مدیریت خود آن سازمان که سابقه بهره‌برداری چوبی ندارند در وضعی نامطلوب به سر می‌برند و در حال تخریب هستند. در این شرایط تعیین خط‌مشی از سوی این سازمان برای مدیریت جنگل‌هایی که مدیریت تخصصی آن‌ها را تجربه نکرده است یک ‌رویه ناقص و بالطبع مشکل‌آفرین است.

به اعتقاد این اساتید علوم جنگل، توقف بهره‌برداری از جنگل‌ها، از دست رفتن هزاران فرصت شغلی محلی و بروز انواع بزهکاری و تجاوزها و تعدی به عرصه‌های جنگلی را به همراه خواهد داشت. در یک سال اخیر، این پیامدها در همایش‌های متعدد داخلی و بین‌المللی در دانشگاه‌های کشور بارها در کانون توجه و تأکید استادان و متخصصان قرارگرفته است. ما نیز خواستار اصلاحات بنیادی در رویه‌های موجود در سازمان جنگل‌ها هستیم؛ اما بی‌تردید بر این باوریم که توقف بهره‌برداری و اصطلاح «استراحت جنگل‌ها» نه‌تنها پایه علمی ندارد، بلکه اجرایی نیز نخواهد بود و تنها آسیب و تخریب بیشتر جنگل‌ها و سرمایه‌های عمرانی موجود در آن را به دنبال خواهد داشت.

در ادامه نامید تاکید شده است: تصویب لایحه توقف بهره‌برداری از جنگل‌های شمال کشور، نه‌تنها سالانه رقمی حدود شش تا هفت هزار میلیارد ریال بار مالی جدید به دولت تحمیل می‌کند، بلکه برای تأمین چوب موردنیاز کشور نیز سالانه حدود سیصد میلیون دلار ارز، از کشور خارج خواهد شد. بر این اساس، پیامدهای تصویب این لایحه با روح اقتصاد مقاومتی که حضرت‌عالی آن را به‌عنوان سیاست‌های کلی نظام تبیین کرده‌اید آشکارا تعارض دارد. این در حالی است که با مدیریت علمی و کارشناسی و تهیه طرح‌های نوین جنگلداری و بهره‌برداری کمتر از 50 درصد تولید چوبی جنگل، ضمن حفاظت از جنگل‌ها، ایجاد اشتغال و تولید مواد اولیه صنایع چوب کشور، سالانه از خروج مقدار قابل‌توجهی ارز از کشور نیز جلوگیری می‌شود. انجام این مهم با اجرای آمایش سرزمین و بهره‌برداری بر اساس توان اکولوژیک جنگل‌ها میسر است.

همچنین باوجوداینکه قریب یک سال از وعده سازمان حفاظت محیط‌زیست در خصوص برطرف کردن مشکلات قرنطینه نباتی می‌گذرد، همچنان این مشکلات فراروی واردکنندگان و صاحبان صنایع قرار دارد. ضمن آنکه مشکل صنایع کاغذسازی، نئوپان و MDF تأمین چوب آلات هیزمی و کاتین است که پوست‌کنی آن در کشور صادرکننده قیمت تمام‌شده را افزایش می‌دهد و امکان رقابت تولیدات داخلی با مصنوعات خارجی را از بین می‌برد. بدیهی است ادامه‌ی این وضعیت، تصویب این لایحه و توقف بهره‌برداری، پیامدهایی ناگوار و جبران‌ناپذیر مانند تعرض بیشتر به جنگل، افزایش بی‌رویه قاچاق چوب و انهدام صنایع چوب کشور را نیز در پی خواهد داشت.

این اساتید در پایان امضاکنندگان تقاضا دارند ضمن توقف روند تصویب لایحه مذکور، زمینه‌های اصلاح و تکمیل فرآیندهای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کلان برای منابع جنگلی کشور و امکان مشارکت فعالانه‌ی همه‌ی دست‌اندرکاران و ذینفعان به‌ویژه استادان و متخصصان این علم را در این فرآیندها فراهم شود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

لازم است در هر زمان تحلیل دقیق و صحیحى از وضعیت و جایگاه تاریخى آموزش عالى داشته باشیم. این علم و آگاهى به دلیل اینکه براى تعیین نحوه و خط مشى حرکت آتى این بخش ضرورى است، موجب وحدت نظر و تحلیل همگان با دست‏اندرکاران آموزش عالى کشور مى‏شود. ما براى سهولت، تاریخ آموزش عالى ایران را به سه دوره باستانى، میانى و اخیر یا معاصر تقسیم نموده‏ایم. بر مبناى اطلاعات در دست، در زمان داریوش، مدرسه پزشکى «سائیسم» جهت تربیت طبیب با کتابخانه‏اى معتبر دایر بوده است. مجمع علمى همدان نیز در آن زمان با 100 نفر عالم و دانشمند به فعالیت مشغول بوده است. علاوه بر اینها از فرهنگستان اردشیر نیز در شهر سارد ذکر به میان آمده است. مدارس دوره ساسانى مثل ریواردشیر به انتقال معارف آن عصر و تربیت دانشمند مشغول بوده‏اند. شاخص‏ترین سابقه آموزشى موجود و در دسترس در دوران باستانى را مى‏توان تشکیل و تأسیس مدرسه «جندى شاپور» در شرق محل فعلى شوش توصیف نمود. این مدرسه که 500 سال عمر کرده، پایدارترین مدرسه عالى در تاریخ ایران بوده است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

محیط زیست