اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950802166245765

دبیر انجمن صنایع روغنکشی مطرح کرد

سیاستگذاری دولت در راستای بی توجهی به صنایع تبدیلی

کد: 13950802166245765

https://goo.gl/L7CNV0

، تهران , (اخبار رسمی): سیاستگذاری های دولت در راستای حمایت از کشاورز باید صنایع تبدیلی و تکمیلی را نیز شامل شود و به نوعی صنایع نیز منتفع شوند .

سیاستگذاری دولت در راستای بی توجهی به صنایع تبدیلی

به گزارش اخباررسمی به نقل از روابط عمومی انجمن صنایع روغنکشی ایران، اکبر سبقتی، دبیر انجمن صنفی صنایع روغنکشی با اشاره به سیاست های دولت در خصوص صنایع تبدیلی گفت: قانون باید در کشور حاکم باشد و سیاستگذاری های کلان بر اساس قانون و همه جانبه نگر ارایه و اجرا شود. در زمینه توسعه کشت دانه های روغنی، بحث امنیت غذایی مطرح است بنابراین باید دید چگونه می توان این مشکل را برطرف کرد.

وی تصریح کرد: در بخش دانه های روغنی، سیاستگذاری هایی که می شود محل نقد است و انتقادهای ما دلسوزانه و در راستای اجرای قوانینی است که گاهی اجرا نمی شود و یا درست اجرا نمی شود. اگر صنایع تبدیلی را تقویت کنیم، هم از کشاورز حمایت کرده ایم و هم صنایع را تقویت کرده و گسترش داده ایم و هیچ یک از این برنامه ها در تناقض با حمایت از تولید نیست.

دبیر انجمن صنایع روغنکشی، نخریدن محصولات کشاورزی داخلی از سوی صنایع را شایعه و یک بحث انحرافی دانست و افزود: ما نمی خواهیم با دامن زدن به این شایعات بی پایه و اساس، انرژی مان را هدر دهیم و از اهداف مان دور بمانیم. کافی است از تجربه های کشورهای پیشرفته و پیشرو در این زمینه ها استفاده کنیم. کشور دیگر جایی برای آزمون و خطا ندارد و باید از تجربه ها استفاده کنیم.

فضا را برای سرمایه گذاری های داخلی و خارجی فراهم کنیم

سبقتی مهم ترین مشکل کشور را اشتغال برشمرد و گفت: بر اساس آمار و گزارش های مراجع دولتی، بیکاری جوانان رو به افزایش است و باید دید در چه بخش هایی نیاز به سرمایه گذاری های داخلی و خارجی داریم تا با ایجاد فضای آرام برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی، امکان سرمایه گذاری و اشتغال را فراهم کنیم و به اهداف اصلی در سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی دست یابیم.

وی به تولید دانه روغنی کلزا در دهه 80( 330 تا 340 هزار تن) اشاره و اظهار کرد: باعث تاسف است که به تولید 46 هزار و 500تن در سال زراعی 93 - 94 و 67 هزار تن در سال گذشته زراعی اکتفا کنیم. این نشان می دهد که سیاستگذاری ها تا چه میزان بر برنامه های اجرایی اثرگذار است.

واردات مواد اولیه جایگزین محصول

دبیر انجمن صنایع روغنکشی تصریح کرد: در صنعت روغن نباتی، به جای واردات محصول نهایی باید مواد اولیه وارد کرد اما وقتی سیاستگذاری ها در راستای تولید داخل نباشند، نتیجه بهتری به دست نمی آید. باید سقف تولید محصولات داخلی را با توجه به شاخص های بین المللی در تولید و میزان برداشت محصول در واحد سطح افزایش دهیم و از شاخص های جهنی عقب نمانیم. کشور در برهه ای قرار دارد که دیگر نیازی به برنامه های تبلیغی ندارد و تنها عملکرد می خواهد.

سبقتی ابراز امیدواری کرد؛ آماری که در زمینه توسعه کشت کلزا ارایه می شود، در سال زراعی پیش رو قابلیت دسترسی و اجرا داشته باشد و افزود: وزارت جهاد کشاورزی برای سال زراعی آتی، تولید 300 تا 350 هزار تن کلزا را وعده داده است. اگر عملکردها نیز به همین میزان باشد، کارخانه های روغنکشی، برای تامین مواد اولیه، کمتر مجبور به واردات دانه های روغنی می شوند. به ویژه دانه روغنی کلزا که برای کشت تناوب گندم بسیار موثر است و ما از آن استقبال می کنیم به شرط اینکه بخش بازرگانی آن لحاظ شود.

نظام تعرفه ای یکسان نیست

وی قیمت تعیین شده برای خرید دانه روغنی کلزا را از سوی دولت 2780 تومان اعلام و اظهار کرد: این در حالی است که دانه های کلزا در بازار آزاد 1600 تومان خرید و فروش می شود و صنایع باید دانه های داخلی را به دو برابر قیمت بازار بخرند. بنابراین انتظار می رود دولت این بخش را هم مدیریت کند. البته دولت آن را منوط به واردات دانه و روغن خام کرده و کنجاله هم در این مقوله قرار نگرفته که این سیاستگذاری نادرست است.

وی تصریح کرد: دولت برای هر برنامه و سیاستگذاری باید تمامی تبعات و پیامدهای آن در نظر بگیرد چنانچه نظام تعرفه ای در تمام دنیا اجرا می شود و ما هم مستثنا نیستیم. انجمن صنایع روغنکشی در این زمینه مطالعات کامل و مستندی انجام داده و حاضر هستیم داده های مان را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهیم تا با کمک هم چالش ها را به فرصت تبدیل کنیم.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران

کوشش در جهت استیفای حقوق و خواست‌های مشروع و قانونی اعضا از طریق ایجاد زمینه‌های مساعد به منظور نیل به اهداف انجمن. جمع آوری اطلاعات، بررسی و تحقیق درباره مشکلات، شناخت نیازها و اولویت‌ها. برنامه ریزی برای تأمین نیازهای صنفی، آموزش، توسعه و گسترش فعالیت‌ها. کوشش در ارتقای بهره وری منابع و ظرفیت تولید، انتقال نوآوری تکنولوژیک.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

صنایع غذایی و کشاورزی