اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950808170905500

نایب رئیس اتاق ایران:

ضمانت نامه‌ بانک‌های ایران قابل نقد شدن نیست

کد: 13950808170905500

https://goo.gl/e7cNs6

، تهران , (اخبار رسمی): اگر مراودات بانکی کشور با خارج از کشور حل شود و ضمانت نامه‌های بانک‌های ایران قابل نقد شدن باشد از دید کارفرماهای خارجی بخش مهمی از مشکلات برطرف می‌شود

ضمانت نامه‌ بانک‌های ایران قابل نقدشدن نیست

شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی با پای لنگ حرکت می‌کنند.

به گزارش اخباررسمی به نقل  از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، محمد رضا انصاری نایب رئیس اتاق ایران و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران می‌گوید صادرات خدمات فنی مهندسی در دوره تحریم‌ها آسیب‌های زیادی دید زیرا صادرات خدمات فنی و مهندسی عملاً یعنی کار کردن در صحنه جهانی، صحنه ای که در دوران تحریم مختل شده بود.

وی ادامه داد: در دوران تحریم‌ها اشکالات بسیاری پیش آمد که یکی از آن‌ها این بود که کشورها به دلیل تحریم‌ها به شرکت‌های ایرانی کار نمی‌دادند و از طرف دیگر نق و انتقالات مالی و باز کردن حساب باز نیز ممنوع شده بود. در این دوران شاهد بودیم که ضمانت نامه از طرف بانک‌های ایران نمی‌توانست صادر شود و اگر می‌شد آن‌ها نمی‌پذیرفتند زیرا ضمانت نامه‌ها قابل نقد کردن نبود این قصه البته باوجود لغو تحریم‌ها هنوز هم وجود دارد و مشکلاتی را به وجود آورده که دولت باید برای برطرف کردن آن تلاش کند.

وی با بیان اینکه اگر مراودات بانکی کشور با خارج از کشور حل شود و ضمانت نامه‌های بانک‌های ایران قابل نقد شدن باشد از دید کارفرماهای خارجی بخش مهمی از مشکلات برطرف می‌شود، افزود: باتوجه به لغو تحریم‌ها و توافق هسته ای پذیرش شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های خارجی و خدمات فنی و مهندسی افزایش یافته است. شاید حدود 60 کشور هستند که به صورت سنتی با شرکت‌های ایران تا قبل از تحریم‌ها کار می‌کردند و حالا باتوجه توافق هسته ای و آشنایی که با شرکت‌های ما دارند و پتانسیل‌ها و توانمندی‌های مهندسی کشور ما را می‌شناسند دوباره همکاری‌هایشان را شروع کرده‌اند.

انصاری در ادامه به اهمیت مشوق‌های صادراتی هم اشاره می‌کند و می‌گوید:« متاسفانه با حذف مشوق‌های صادراتی از سال 1388 پای بسیاری از صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی شکست و حالا آن‌ها با پای لنگ در حال راه رفتن هستند برای اینکه همه رقبا از کشورهای دیگر مورد حمایت دولت‌هایشان هستند ولی شرکت‌های ایرانی حمایت نمی‌شوند و در شرایط نابرابر با شرکت‌های خارجی رقابت می‌کنند.»

او دربخش دیگری از صحبت‌هایش به تدوین مشوق‌های صادراتی بدون مشورت با انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی اشاره می‌کند، می‌گوید:« در حال حاضر دولت به دنبال آن است که شرایطی که در نظر گرفته شده را اصلاح کند زیرا آن چیزی که تنظیم شده غلط است. شما توجه داشته باشید که مسئله اصلی ایجاد اعتماد است؛ در صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی به دلیل اینکه رشد صادرات خدمات فنی و مهندسی با تخفیف دادن شرکت‌هاست، اگر شرکت‌ها اعتمادی نداشته باشند تخفیف هم نمی‌دهند برای اینکه پروژه ای که شروع می‌کنند چند سال طول می‌کشد باید اعتماد به دولت دوباره برقرار شود و باید حتماً آن چیزی که دیون دولت است در مورد جایزه صادراتی پرداخت شود و این موجب می‌شود که شرکت‌ها با دل و جرات بروند و تخفیف بدهند و دوباره یک جهش صادراتی در این حوزه اتفاق بیفتد.»

به گفته انصاری ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور سالانه حداقل 25 میلیارد دلار است و اگر به این موضوع توجه خاص شود و مشوق‌های درست تدوین و پرداخت شود این عدد قابل تحقق خواهد بود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

سال 1263 مجلس «وکلای تجار» به عنوان اولین نهاد حامی تجار ایران شکل گرفت. این نهاد بعدها به اتاق بازرگانی تغییر نام داد. مورخان تاریخ اقتصاد ایران اعتقاد دارند، پایه تمامی فعالیت‌های صنفی و تخصصی بخش بازرگانی کشور از همین نهاد شکل گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]