، تهران , (اخبار رسمی): مجری سند حمایتی توسعه خدمات فضای مجازی کودک و نوجوان وزارت ارتباطات و مشاور سازمان صدا و سیما ضمن حضور در محل تصویربرداری برنامه «محله گل و بلبل ۳» و بازدید از صحنه ضبط، در نشست مشترکی با دست اندرکاران این برنامه، به توسعه برنامهسازی با محتوای آموزش فضای مجازی در رونق آموزش کودک تاکید کردند.
خسرو سلجوقی مجری طرح توسعه فضای مجازی کودک و نوجوان و حسن نجفی سولاری مشاور سازمان صدا و سیما امروز (سه شنبه 20 شهریور) از پشت صحنه مجموعه «محله گل و بلبل ۳» بازدید کرده و در حاشیه این بازدید ضمن تقدیر از عملکرد عوامل این مجموعه و خانواده درسا به عنوان حامی آن، نقطه نظرات خود را اعلام کردند.
سلجوقی در حاشیه این بازدید، محتوای فضای مجازی را دغدغه خانوادهها عنوان و اظهار کرد: یکی از راههای توسعه خدمات فضای مجازی کودک و نوجوان، توسعه محتوا مختص به خانواده است.
وی افزود: تهیه خوراک آموزشی برای هدایت فرزندان به استفاده صحیح از فضای مجازی، از مواردی است که به همت و مشارکت جمعی نیاز دارد و بخش دولتی باید به کمک بخش خصوصی بستر آن را فراهم کند.
سلجوقی در ادامه به چند زبانه شدن سری سوم برنامه محله گل و بلبل 3 اشاره کرد و گفت: میتوان این برنامه را با استفاده از ظرفیتهای موجود به زبانهای دیگری از جمله زبان عربی ترجمه کرد و در اختیار مخاطب علاقهمند قرار داد.
مشاور سازمان فناوری اطلاعات ایران همچنین به نقش حمایتی دستگاههای کلان اشاره کرد و گفت: ما میتوانیم با تخصیص وام و کمک هزینههای مورد نیاز مجموعه خصوصی و حامی برنامه محله گل و بلبل، به توسعه و تقویت کار آموزشی خانواده درسا کمک کنیم؛ چرا که نقش مجموعه درسا در رونق برنامههای کودک و نوجوان قابل تقدیر است.
جهانی سازی محصولات داخلی در چشم انداز حامیان قرار گیرد
همچنین مشاور سازمان صدا و سیما در ادامه این نشست به جنس محتوای در دسترس کودک و نوجوان در رسانههای دنیا اشاره کرد و افزود: برنامههایی که مختص به گروه سنی کودک و نوجوان است، در غالب دنیا چارچوب تعریف شده ای دارد و در کشور ما هم باید برای آن این مساله مطرح شود.
نجفی سولاری برای جهانی شدن تولیدات وطنی و پیدا کردن قابلیت رقابت با مجموعه های روز و پرطرفدار دنیا نیز راهکارهایی پیشنهاد کرد. یکی از این راهکارها افزودن چند نماهنگ بین پخش برنامه بود که در آنها می توان محتواهای آموزنده و مفید برای استفاده صحیح از فضای مجازی تعریف کرد و تمام آنها در خارج از فضایی غیر از رسانه در کودک و نوجوان و حتی خانواده ها قرار گیرد.
وی گفت: جذابیت محتوا یکی از عناصری است که میتوان از آن به عنوان یک ظرفیت یاد کرد. به گونهای که از فضاهای جایگزین سینما و تلویزیون بهره برد و محتوایی که در این دو بستر قابل پخش نیست را در مسیر دیگری در دسترس عموم قرار داد.
این مشاور سازمان صدا و سیما خاطرنشان کرد: نکته مورد توجه در تمام این بسترها، هدف مشترکی است که با عنوان آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی برای کودک و نوجوان به اجرا در میآید.
به گفته وی، خانواده درسا در همین خصوص هدف خود را تا کنون به خوبی انجام داده است و در نقشی همه جانبه، علاوه بر توسعه کسب و کار و ایجاد محصولات تخصصی کودک و نوجوان، با حمایت از برنامه های پرمخاطب تلویزیون، رسالت رسانهای خود را تا قسمتی پیش برده است.
نجفی سولاری گفت: درسا میتواند در تکمیل مسیر خود، علاوه بر ادامه راهی که در پیش دارد، به دنبال جهانی شدن محصولات داخلی باشد.
«محله گل و بلبل ۳» ساختاری نمایشی دارد و همه ماجراهای آن در یک محله خیالی متشکل از خانهها، خیابانها، کوچهها، مغازهها و شهروندانی که هر کدام دغدغههای متفاوتی دارند، پیگیری میشود.
این برنامه با حمایت مالی و معنوی زیست بوم مجازی درسا قرار است در 100 قسمت 50 دقیقه ای، موضوعات اخلاقی و آموزشی و دغدغههای موجود در فضای مجازی را پوشش دهد و با تدارک روایتهایی جذاب و روان میکوشد تا رفتارهای صحیح در محیط خانواده و اجتماع و فضای مجازی را به کودکان بیاموزد.
### پایان خبر رسمی