اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139807094093212020

نگاهی به شرح اثر عرفانی فلسفی علامه دوانی با عنوان تحقیق الزوراء

کد: 139807094093212020

http://bit.ly/2nKbNZh

، قم , (اخبار رسمی): مهمترین اثر علامه دوانی، از حکمای قرن نهم که مبیّن حقیقت مسلک وی و به منزلة پلی بین فلسفه و عرفان نظری محسوب می‌شود و در اواخر عمر وی نیز به نگارش در آمده، همانا رسالة الزوراست که حاوی نظریه مهم و اساسی ارجاع علیت فلسفی به تشأن و ظهور مطرح در عرفان است.

نگاهی به شرح اثر عرفانی فلسفی علامه دوانی با عنوان تحقیق الزوراء
تحقیق الزوراء شرح اثر عرفانی فلسفی علامه دوانی، نوشته کمال ابن محمد اللاری با تصحیح سعید رحیمیان

شرح یکی از رسائل کوتاه اما مهمّ و پرنکته علامه دوانی به نام الرسالة الزّوراء است که توسط یکی از شاگردان مکتب عرفانی دوانی نوشته شده است.

هرچند مشهورترین قول علامه دوانی در فلسفه و الهیات، مسلک او در باب وجود و ماهیت است، اما از آنجا که مهمترین اثر او که مبیّن حقیقت مسلک وی و به منزله پلی بین فلسفه و عرفان نظری محسوب می‏‌شود و در اواخر عمر وی نیز نوشته شده همانا رسالة الزّروراء است که حاوی نظریه مهم و اساسی ارجاع علیّت فلسفی به تشأن و ظهور مطرح در عرفان است، می‌توان مهم‌ترین قول وی را نیز همین نظریه دانست.

علامه جلال‌الدین محمد دوانی، عارف، حکیم، متکلم و دانشمند بزرگ سده نهم است. پدرش سعدالدین اسعد از شاگردان محقق مشهور «میر سید شریف جرجانی» بود و در دوان به تدریس علوم دینی و قضایای شرعیه اشتغال داشت. علامه در زمان صفویان به مذهب شیعه پیوست. آرامگاه وی نیز در دوان قرار دارد که با عنوان شیخ عالی مشهور است. علوم مقدماتی را نزد پدرش در زادگاهش آموخت و سپس برای تکمیل علوم به دارالعلم شیراز آمد و در رشته‌های مختلف فلسفه، ریاضی، کلام و منطق از محضر حکما و دانشمندان استفاده کرد و حکمت و فقه و اصول و تفسیر و حدیث و ادبیات عرب و عجم را یادگرفت و بعد به تدریس مشغول شد.

جلال‌الدین پیرو مذهب شافعی و از نظر اصول عقاید، اشعری بوده ‌است؛ ولی کم‌کم به مذهب شیعه اثنی عشری گروید، کتاب نور الهدایه وی دلیلی بر این مدعاست. همان گونه که خواجه نصیرالدین طوسی علوم عقلی و فلسفی را در دوره مغول احیا کرد، دوانی نیز آن را در دوره تیموری زنده کرد. دوانی با شرح خود بر هیاکل النور سهروردی، رونقی دوباره به حکمت اشراق بخشید. ملاصدرا در آثار خود بارها از او با تجلیل یاد کرده است.

این رساله کوتاه را می‌توان نظر نهایی او در باب الهیات و فلسفه و عرفان اسلامی دانست.

دکتر ابراهیمی دینانی در معرفی این رساله نوشته است: او در این کتاب، چنان از وحدت و یگانگی حق تبارک و تعالی سخن می‌‏گوید که همه چیز از شئون ذات پاک او به شمار می‌‏آید. این رساله با همه وجازت و اختصارش (حدود ۱۰ صفحه) حاوی مطالب مهم و به تعبیر مولف «گزیده‌‏ای از حقایق بلکه چکیده‏‌ای از دقایق است که وی بدان نائل شده و بیدارکننده خواب آلودگی و روشنی بخش محجوبان در تاریکی شب است.

وی مژده طلوع صبح و پایان شب را به هنگام پایان یافتن مطالعه این رساله به خواننده می‏‌دهد و از این رو چه بسا بتوان آن را به منزله وصیت نامه علمی و حاصل عمر دوانی دانست.

شارح این رساله نیز در مباحث عرفانی علاقه‌مند و تابع ابن عربی محسوب می‏‌شود و در جای جای شرح خود از فصوص و فتوحات و آثار قونوی و ابن سینا یاد می‏‌کند.

مصحح این کتاب نیز با دقت و حساسیت علمی و با مراجعه به کتب معتبر توانسته است که به خوبی از عهده تصحیح این متن علمی و فنی برآید.

علاقه مندان جهت دسترسی و خرید کتاب تحقیق الزوراء (شرح اثر عرفانی فلسفی علامه دوانی) می‌توانند به سایت فروشگاه اینترنتی انتشارات آیت اشراق به آدرس ayateeshraq.com مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

انتشارات آیت اشراق

کتابسرای اشراق در فضای لهیب طعنه‌ها و هجمه‌ها بر علیه کتب عرفانی و فلسفی در قم در سال ۱۳۷۲ تأسیس شد و بصورت تخصّصی در زمینه کتب عرفانی و فلسفی و اخلاقی شروع به فعالیت نمود و تلاش کرد دلبری این موضوعات را در عرصه فرهنگ پررنگ‌تر نماید. بعد از ۱۵ سال کسب تجربه در امر کتابفروشی در سال ۱۳۸۷ موفق به اخذ مجوز نشر به نام “آیت اشراق” با محوریّت کتب علوم عقلی و عرفانی شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

نشریات و کتاب